Om oss

Vi är stolta och ledande förebilder för ett hållbart samhälle.

AB Uppsala kommuns Industrihus, eller som vi kallar oss, Ihus, är ett fristående aktiebolag som ingår i Uppsala kommun. Bolaget grundades 1972 och ägs till 100% av Uppsala Stadshus AB.

Ihus syfte är att skapa tillväxt och utveckling för Uppsala kommun genom att tillhandahålla rum att utvecklas i. Vi erbjuder klimatsmarta, innovativa och dynamiska fastighetslösningar till företag och offentlig verksamhet som växer och utvecklas inom Uppsala.

Vi är ett fastighetsbolag som drivs av möjligheten att göra Uppsala bättre. För näringslivet, för kommunen, för dig! Vi hyr ut kontor, industri- och lagerlokaler i ett trettiotal fastigheter både i Uppsalas centrala delar och i andra stadsdelar.

Vi är en trygg och säker hyresvärd, är lyhörda för dina behov och skapar en dynamisk kultur som kan erbjuda de anpassningar  din organisation behöver. Ihus skapar rum att utvecklas i!

Här till vänster hittar du information om oss som bolag och vår verksamhet.

Vi förvaltar även fastigheterna i vårt systerbolag i Uppsala kommun Förvaltningsfastigheter AB, för mer info klicka på följande länk – FFAB.